Nieuws

Voorkom problemen met uw installatie

 

Nu het kwik weer begint te dalen attenderen wij u graag op het volgende: 

Vanaf 1 oktober levert EG Group een intermediate kwaliteit diesel met een CFPP van tenminste -11 °C. Vanaf 15 november zijn de depots over naar winterkwaliteit met een CFPP -20 °C. Als er een langere periode ligt tussen diesel leveranties dan gemiddeld, is het belangrijk dat ‘de zomer diesel’ tijdig wordt vervangen door diesel met winterkwaliteit. Dit om problemen met uw installatie te voorkomen.

AANBEVELINGEN VOOR DE WINTERPERIODE

  • Gebruik altijd geschikte filters en vervang deze tijdig. Bijna alle gevallen van filterproblemen zijn terug te herleiden tot vuil, vocht en algen.
  • Isoleer indien mogelijk bovengrondse leidingen en pompen/filters
  • Machines in een schone omgeving hebben een verlaagd risico op verontreiniging in de diesel. Werk derhalve met de diesel in een schone omgeving.

TIP!

Wist u dat onze Neste MY renewable diesel superieure koud-weer prestaties biedt? Neste MY Renewable Diesel is geschikt voor zeer koude weersomstandigheden en bevat geen FAME. Het troebelingspunt ligt bij -34°C. Verstopping van het brandstoffilter is hierdoor vrijwel onmogelijk, zeker in ons land. Ook bij koud weer presteert deze diesel beter!

 

Neste MY Renewable Diesel trekt geen vocht aan. Hierdoor ontstaat ook geen microbiële groei. De duurzame diesel heeft een uitstekende oxiderende stabiliteit en blijft van hoge kwaliteit. Door de vrijwel onbeperkte houdbaarheid is langdurige opslag mogelijk.

 

Meer weten? Kijk hier.

Mocht u vragen hebben, neem dan contact op met uw accountmanager.

nieuwsarchief