Nieuws

Coca-Cola: 24% BESPARING NEXTGEN B30 IS REDEN VOOR UITBREIDING PILOT MET SALLAND OLIE/ NIJOL

Coca-Cola European Partners Nederland heeft stevige ambities, ook als het gaat om duurzaamheid. Het streven is om in 2020 50% emissiereductie te hebben gerealiseerd. Dit vertaalt zich in fikse maatregelen op het gebied van CO2-uitstoot.

Een belangrijk deel van de CO2-winst is te halen in het vervoer. 85% van de dranken die Coca-Cola in Nederland verkoopt wordt geproduceerd in Dongen. Het transport van deze dranken naar de Coca-Cola klanten wordt verzorgd door drie verschillende transporteurs, allen gebruikmakend van DAF trucks. In 2016 is Coca-Cola een pilot gestart om de hoeveelheid CO2, uitgestoten door de vrachtwagens, fors terug te dringen. Salland Olie/ Nijol is vanaf het begin nauw betrokken bij deze pilot.

 

NextGen B30

Om dit milieubewuste doel te kunnen verwezenlijken, heeft Coca-Cola voor een alternatieve brandstof gekozen: NextGen B30. Deze diesel is een menging van gewone diesel met biodiesel, gewonnen uit restafval. Het gebruik van deze brandstof heeft reeds geresulteerd in een CO2-reductie van 24% per tank.

 

Wegens succes uitgebreid

Maandag 6 februari jl. vond een bijeenkomst plaats waar de uitkomsten van de pilot aan een brede groep genodigden zijn gepresenteerd. Behalve Coca-Cola hebben ook DAF, transporteur Zandbergen en Salland Olie/ Nijol aspecten van het project toegelicht. 

Als gevolg van de positieve resultaten heeft Coca-Cola tevens van de gelegenheid gebruikgemaakt om aan te kondigen dat de pilot in 2017 verder wordt uitgediept. Het plan is om het aantal vrachtwagens dat rijdt op B30 uit te breiden van zes naar negen.

 

Vragen…?

Arjan Buur, vertegenwoordiger bij Salland Olie/ Nijol, is verantwoordelijk voor het verloop van de pilot. Zowel Arjan als zijn achterban op de verkoop binnendienst, kunnen u alles vertellen over de mogelijkheden en beschikbaarheid van de brandstof NextGen B30.

nieuwsarchief