NEXTGEN (HVO)

NextGen100 is hét dieselalternatief van dit moment om met het bestaande wagenpark de Co2 uitstoot tot een minimum terug te brengen. NextGen100 ook wel bekend als ‘renewable diesel’, is een HVO (Hydrotreated Vegetable Oil) product. 

 

Een steeds groter volume wordt ingenomen door alternatieve brandstoffen, zoals GTL (Gas To Liquid). En nu dan ook HVO. Het verschil met GTL en HVO is echter dat GTL een fossiele brandstof is, in tegenstelling tot het hernieuwbare HVO.”

 

VAN FRITUURVET TOT HOUTPULP
NextGen100 is 100% synthetisch en kent als basis heel verschillende en vastgestelde bronnen: van frituurvet tot houtpulp. Onze leverancier is constant bezig nieuwe bronnen te ontdekken om kwalitatief en  milieutechnisch de meest verantwoorde brandstof aan te kunnen bieden.Belangrijk bij dit alles is dat het hele productieproces zorgvuldig plaatsvindt en dat het eindproduct te allen tijde aan de juiste specificaties voldoet. De Europese regelgeving schrijft voor dat alleen dan het certificaat EN15940 voor het eindproduct afgegeven mag worden. Duidelijk mag zijn dat wij als EG Group onze klanten alleen die gecertificeerde producten aanbieden.”


GROEN LICHT
NextGen100 bevat minder water, het verbrandt schoner en de brandstof is zuiverder. NextGen100 vormt hiermee op dit moment een wel zeer fraaie milieuvriendelijke oplossing. Truckfabrikanten hebben aangegeven dat het tanken van NextGen100 veilig is en in principe geen risico’s oplevert voor de motor of het onderhoud.* Er hoeven ook geen aanpassingen aan de voertuigen te worden gedaan. Groen licht dus! NextGen100 leveren we op aanvraag, vanuit eigen voorraad, binnen 24 uur home base of op een station in de buurt.”

 

PRODUCT HIGHLIGHTS

  • 100% hernieuwbaar
  • Verlaging footprint tot 86%
  • Direct toepaspaar
  • Altijd winterbestendig
  • Hoge prestaties
  • Geen verhoging onderhoudskosten
  • Reukloos
  • Genormeerd en gecertificeerd

 Meer informatie? Mail naar: B2BfuelNL@eurogarages.com of +31 (0)88 0123 650